Vespers: Advent Lessons & Carols
Koepelkerk
17 dec

Viering Vespers: Advent Lessons & Carols

In de winkelstraten vormen kerstliedjes goede sfeermakers. En in vroeger eeuwen trokken in de wintermaanden groepjes mensen carols zingend langs de deuren voor wat eten (een kerstpakket). Hoe kerstliederen het hart verwarmen, voelen velen aan zonder ooit in de kerk te komen. Sterker, voor deze volkse carols was eeuwenlang geen plaats in de kerk.

In Dickens' dagen ontstond het idee om juist via deze laagdrempelige liederen mensen te bereiken die eerder in de goot dan in de kerk te vinden zijn. En na de eerste wereldoorlog, toen massa's mensen zich vertwijfeld afvroegen waar God was toen de wereld in brand stond, trok het Festival of Nine Lessons and Carols in het King's college in Cambridge zoveel belangstelling, dat sindsdien Kerst er ondenkbaar is zonder Festival of Lessons and Carols.

Tijdens een Festival of Lessons and Carols wisselen samenzang, koor en lezingen elkaar af. Het is een sfeervol en toegankelijk moment ter voorbereiding op het komende Kerstfeest.

Adres: Koepelkerk, Jansplein 60, 6811 GD Arnhem. Toegang vrij.