Choral Evensongs

Choral Evensongs

Kerkdienst: Choral Evensong Choral Evensong komt uit de Anglicaanse traditie. Dit gezongen avondgebed  is een moment om tot rust te komen en te genieten van schoonheid in zang en muziek. In de geschiedenis van de kerk zijn er voortdurend tradities geweest waarin mensen op gezette tijden gezamenlijk de stilte zoeken. Daarbij werden de gebeden voor kerk […]

Kerkdienst: Choral Evensong 
Choral Evensong komt uit de Anglicaanse traditie. Dit gezongen avondgebed  is een moment om tot rust te komen en te genieten van schoonheid in zang en muziek. In de geschiedenis van de kerk zijn er voortdurend tradities geweest waarin mensen op gezette tijden gezamenlijk de stilte zoeken. Daarbij werden de gebeden voor kerk en wereld ingebed in bijbellezingen en gebeden van het oude Israel, de psalmen, en de lofzangen uit het nieuwe testament.  

Tijdens de corona periode hebben Klaas Spijker en Nelleke van Eijsden vorm gegeven aan Vespers in de Koepelkerk. Ze hebben in contact met de kerkenraad ook het verlangen geuit om in de Koepelkerk Choral Evensong te houden. De kerkenraad heeft daarmee dankbaar ingestemd. We zien dat als een verrijking van het palet van diensten die we in onze kerk laten plaatsvinden. 
U kunt meer lezen over Choral Evensong via de volgende links: 
https://en.wikipedia.org/wiki/Evensong 
https://en.wikipedia.org/wiki/Evensong 
https://www.theologie.nl/de-choral-evensong/ 
https://www.theologie.nl/de-choral-evensong/ 
Gedurende 2024 worden er 6 diensten gehouden op zondagmiddagen. Ze beginnen, net als leerdiensten, om 16:00.  
Vandaag is de eerste.  
Naast Choral Evensong in 2024 willen we in 2025 hiernaast ook Bachcantates gaan organiseren. Daarover volgt binnenkort meer informatie.

© 2024 Koepelkerk - Disclaimer - Privacybeleid - ANBI verklaring
Website realisatie: Pixel Creation