Psalm 23 Nederlands

Psalm 23:4

Zelfs al ga ik door een dal van diepe duisternis,

ik vrees geen kwaad want U bent bij mij.

Toelichting op het kunstwerk

Het statement van deze psalm is: ‘De Heer is mijn herder’. Maar deze gedachte wordt op de spits gedreven in het dal van de schaduw van de dood. De Heer is mijn herder, ondanks de donkere dalen. Ondanks oorlogen, ondanks verlies, ondanks lockdowns, ondanks ziektes, ondanks alle onbeantwoorde vragen. We gaan als mensen door de donkere dalen van het leven. We lijden verlies, we gaan door ziekte, maar er blijft altijd licht aan de horizon. – Jedi Noordegraaf

Waar ben jij veilig?

Voor veel mensen is Psalm 23 een vertrouwd lied, een prachtige tekst die houvast biedt in onzekere tijden. Geloven en vertrouwen, ook als het eropaan komt, is niet altijd even makkelijk. Mensen zijn mensen en eerdere ervaringen in het leven kunnen gevoelens van afwijzing, van tekort, van eenzaamheid, van broosheid of van somberte achterlaten.

Deze psalm laat een hoopvol perspectief zien en leert je voorbij de horizon van het leven te kijken. Als je weet waar je bang voor bent, mogelijk kun je dan óók gerust zijn en een geborgenheid ontdekken die groter blijkt te zijn dan deze angst. Wanneer en waar voelde jij je voor het laatst veilig?

Psalm 23

Een psalm van David.

De HEER is mijn herder,

het ontbreekt mij aan niets.

Hij laat mij rusten in groene weiden

en voert mij naar vredig water,

Hij geeft mij nieuwe kracht

en leidt mij langs veilige paden

tot eer van zijn naam.

Al gaat mijn weg

door een donker dal,

ik vrees geen gevaar,

want U bent bij mij,

uw stok en uw staf,

zij geven mij moed.

U nodigt mij aan tafel

voor het oog van de vijand,

U zalft mijn hoofd met olie,

mijn beker vloeit over.

Geluk en genade volgen mij

alle dagen van mijn leven,

ik verblijf in het huis van de HEER

tot in lengte van dagen.

Naar het overzicht

De werken van Jedi Noordegraaf zijn te koop via de webshop van www.studiovandaar.nl

© 2024 Koepelkerk - Disclaimer - Privacybeleid - ANBI verklaring
Website realisatie: Pixel Creation