Expositie Levenslied

Levenslied 

Laat je raken door de Psalmen 

10 kunstwerken door Jedi Noordegraaf 

Psalmen zijn liederen uit de Bijbel die wel eens omschreven zijn als het ‘levenslied’ van het Joodse volk. Ook in de christelijke traditie hebben de Psalmen door de eeuwen heen een belangrijke rol gespeeld.  

Levensliederen gaan over thema’s als blijdschap, angst, protest, twijfel, vertrouwen en bewondering. In de Psalmen komen al deze menselijke ervaringen en indrukken op een authentieke wijze voor. Mensen in onze tijd kunnen zich nog steeds in de woorden herkennen en zich daarmee verbinden met de God van de Bijbel. 

Met opmerkelijke verbeeldingskracht heeft Jedi Noordegraaf uitdrukking gegeven aan wat hem raakt bij de verschillende liederen uit het Psalmboek. De expositie in de Koepelkerk toont tien kunstwerken uit zijn Psalmenserie. Jedi spreekt bij hierbij graag over ‘Visio Divina’: vanuit de stilte kijken naar een afbeelding en door te reflecteren en te rusten misschien iets zien van wat boven je eigen individuele ervaring uitstijgt. 

Jedi Noordegraaf (1976, Den Haag) is illustrator. Hij studeerde in 2004 af als architect aan de Artez Academie van Bouwkunst in Arnhem. Hij werkte daarna als architect, vormgever, muzikant en illustrator. In 2009 richtte hij Studio Vandaar op. Het werk van Jedi Noordegraaf is te bewonderen en te bestellen via studiovandaar.nl 

Met de gemeenschap van de Koepelkerk in Arnhem willen we graag delen in wat we hebben ontvangen. U bent als bezoeker van harte welkom om mee te genieten van ons kerkgebouw inclusief de kunst die hier in 2023 is opgehangen. Over de 10 kunstwerken is meer te lezen door de QR-codes te scannen die naast elk kunstwerk zijn opgehangen. Dan vindt u een korte toelichting van de kunstenaar, een (man-bijt-hond-achtige) vraag en de tekst van de hele psalm. Kortom: laat je raken door de Psalmen.   

De tien psalmen: 

Psalm 1 

Psalm 12 

Psalm 23 

Psalm 25 

Psalm 27 

Psalm 51 

Psalm 56 

Psalm 84 

Psalm 131 

Psalm 150 

 De expositie Levenslied is gratis toegankelijk. Wilt u toch wat bijdragen dan kan dat via het restauratiefonds van de Koepelkerk. U kunt daarvoor de QR-code scannen aan het einde van de expositie. Mocht u liever uw donatie willen pinnen, dan kan dat bij de kassa in de grote zaal.

© 2024 Koepelkerk - Disclaimer - Privacybeleid - ANBI verklaring
Website realisatie: Pixel Creation