Naber orgel

Het orgel in de Koepelkerk is een prachtig instrument uit de 19e eeuw. Het orgel is in 1841 gebouwd door Carl Friedrich August Naber. Het is een mechanisch sleepladen-orgel met oorspronkelijk 12 stemmen.

In 1841 bouwde Carl Friedrich August Naber een  mechanisch sleepladen-orgel voor de Koepelkerk. Het instrument had oorspronkelijk 12 stemmen verdeeld over twee manualen en een aangehangen pedaal. De speeltafel zat oorspronkelijk aan de achterzijde, in 1864 werd deze verplaatst naar de rechterzijkant. Om ruimte te maken voor het vrije pedaal werd het Bovenwerk als Onderpositief in de kas geplaatst, het Pedaal kwam op de plek van het Bovenwerk. De pedaallade was pneumatisch later is dit elektrisch gemaakt, het werk is mogelijk uitgevoerd door Leichel. De firma Maarschalkerweerd bracht de volgende wijzigingen aan. De Dulciaan werd omgebouwd tot Clarinet en er werd een Voix Celeste geplaatst op een kantsleep.

Contact
orgel@koepelkerk.nl

Orgelbespelingen

Het is mogelijk om incidenteel als ervaren organist het orgel te bespelen. Dit is alleen mogelijk mits het geen andere activiteiten hindert. De kosten zijn €10 per uur. Voor orgelbespelingen kan contact op worden genomen met onze beheerder.

koster@koepelkerk.nl

Meer informatie Naber orgel

© 2024 Koepelkerk - Disclaimer - Privacybeleid - ANBI verklaring
Website realisatie: Pixel Creation